Praktijkexamen

Alles wat je moet weten over het praktijkexamen autorijbewijs

Alles wat je moet weten over het praktijkexamen autorijbewijs

Het praktijkexamen is de laatste stap die je zet in de richting van je rijbewijs. Tijdens dit praktijkexamen wordt getoetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. Uiteindelijk moet jij natuurlijk zelfverzekerd achter het stuur kunnen zitten en goed aan het verkeer kunnen deelnemen.

De volgende punten let je examinator voornamelijk op;
– je beheersing van de auto
– kijkgedrag
– of je goed voorrang verleent
– inhalen
– in- en uitvoegen
– rijden op kruispunten en rotondes
– verrichtingen

Hoe ziet een praktijkexamen-dag eruit bij het CBR?

De dag begint met een kennismaking met je examinator van het CBR. In het kort legt hij je uit hoe het praktijkexamen in zijn werk gaat. Ook controleert hij of jij de juiste documenten bij je hebt. De documenten die je bij je dient te hebben zijn: je geldig legitimatiebewijs, uitslag formulier van je tussentijdse toets als je die hebt gedaan, oproepkaart voor het rijexamen en het ingevulde formulier zelfreflectie. Ook dien je tijdig een gezondheidsverklaring te kopen bij het CBR en in te vullen. (voorheen Eigen verklaring) Om deze gezondheidsverklaring te kunnen kopen dien je in te loggen met je Digid. Indien je geen Digid hebt kun je die via deze link aanvragen. Let op; het duurt een paar dagen voordat je de activatiecode voor je Digid thuisgestuurd krijgt. Zorg er dus voor dat je deze op tijd aanvraagt. 

Via onderstaande button kun je direct via de CBR website je Gezondheidsverklaring kopen.

Nadat de examinator alle documenten heeft gecontroleerd loop je samen naar buiten waar je examinator nog even een kleine ogentest doet. Hij vraagt je dan bijvoorbeeld iets op ongeveer 25 meter afstand te lezen. Daarna vraagt de examinator of je een aantal voorbereidings- en controlebehandelingen uit te voeren aan de lesauto.

Hierna zijn jullie klaar voor de ongeveer 35 minuten durende examenrit. De examinator zal proberen zowel in binnen en buiten de bebouwde kom je rijvaardigheid te testen. Zo krijgt hij een goed beeld van jou als bestuurder. Een perfecte examenrit is niet nodig, maar je dient wel over het grote deel van de examenrit voldoende anticiperend en correct te hebben gereden. Na je rit bespreek je jouw zelfreflectie formulier nog even met je examinator, echter weegt deze niet mee in de uiteindelijke beoordeling. Direct na afloop van je praktijkexamen krijg je te horen of je bent geslaagd. Als je geslaagd bent kun je vanaf de volgende werkdag je rijbewijs bij de gemeente aanvragen.

Ben je gezakt voor je examen?

En heb je een van de pakketten B t/m G afgenomen bij ons? Geen nood, je hebt namelijk examengarantie! Ook hebben we tijdelijk een enorm goed examengarantie actiepakket! Bekijk het op de examengarantiepagina!

Ik wil beginnen met een spoed rijopleiding!

Kies uw pakket

14 + 4 =

Ben je op zoek naar een rijschool in Amsterdam?

Bij ons haal je jouw rijbewijs binnen de kortste keren!

Rijles en theoriecursus in Amsterdam

Wil jij ook supersnel je rijbewijs-B halen in Amsterdam? Kies dan voor rijlessen in de vorm van een spoedopleiding. Bij spoed rijbewijs  Amsterdam hebben wij diverse lespakketten inclusief rijexamen garantie die in vier termijnen betaald mogen worden.

 

Op de hoogte blijven

Openingstijden

Maandag
08:00 - 20:00
Dinsdag
08:00 - 20:00
Woensdag
08:00 - 20:00
Donderdag
08:00 - 20:00
Vrijdag
08:00 - 20:00
Zaterdag
08:00 - 13:30
Zondag
Gesloten
WhatsApp chat